Casa Gallo Blu

"Tempo al Tempo"

Brallo

Casa Gallo Blu (hoogste huis op bovenste foto) ligt in Brallo ("Frazione" van het Piemontese dorpje Serole), dat circa 25 inwoners heeft. De omgeving is zeer in trek bij buitenlandse kopers, maar ook Italianen uit de grote stad weten, sinds corona, steeds meer de weg naar het platteland te vinden. Een Engelse en een Amerikaanse familie hebben in Brallo hun tweede huis. In Serole (135 inwoners) zijn er 6 Nederlandse en enkele andere buitenlandse families die er deels vast wonen en deels alleen in de vakanties. Diverse huizen in Serole worden als vakantieadres verhuurd.

Casa Gallo Blu ligt aan een doodlopend straatje waar geen voertuigen komen, behalve heel soms de tractor van de boer die naar zijn hazelnootboomgaard rijdt.

De afstand van Utrecht tot Serole is circa 1.200 km . Casa Gallo Blu is in 11 tot 12 uur met de auto vanuit Nederland bereikbaar, mede afhankelijk van de drukte rondom de St Gotthard of St Bernard. Vliegen kan vanaf meerdere vliegvelden naar Genua (dichtst bij), Milaan of Turijn. Casa Gallo Blu ligt dan met een huurauto op 1 - 2 uur rijafstand. Hierdoor is ook een lang weekend goed te doen.

SEROLE

Blik vanaf de tuin achter de schuur van Casa Gallo Blu op het dorp Serole, met in de verte de besneeuwde Alpen.


Toegangsweg

Langs een aantal boerderijtjes bereik je Casa Gallo Blu.


Inrit

Voor Casa Gallo Blu loopt een smal grindweggetje dat verder alleen sporadisch wordt gebruikt door de hazelnotenboer.