Casa Gallo Blu

"Tempo al Tempo"

prima uitvalsbasis

Serole ligt in de Alta Langa, in het zuiden van de Piemonte, midden in de driehoek Alba, Acqui Terme en de kustplaats Savona (foto boven) aan de Bloemenriviera . Serole grenst aan het in 2014 tot Unesco werelderfgoed uitgeroepen wijngebied en kenmerkt zich door tegen de heuvels geplakte schilderachtige dorpjes, boerderijen, wijngaarden en hazelnootplantages. Soms blijft de mist in het dal hangen, wat prachtige uitzichten biedt. De streek biedt veel afwisseling voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers die achter iedere glooiende helling weer een ander panorama zullen ontdekken. Wie aan het begin van de avond onderweg is komt regelmatig reeën en herten tegen. Ook wilde zwijnen passeren soms het pad.

Casa Gallo Blu vormt een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar tal van leuke stadjes zoals Alba, Asti of Acqui Terme met authentieke gebouwen, traditionele winkels en heerlijke terrasjes en ristorantes. Wat verder weg mogen Turijn, Milaan en Genua niet op het bezoeklijstje ontbreken. Ieder dorp of stad heeft zijn eigen weekmarkt waar het veelal de moeite waard is om rond te struinen en goedkoop schoenen, kleding of groente en fruit te kopen. Vanwege de ligging en de afstand tot winkels is het hebben van een auto / motor noodzakelijk.

De omgeving rondom Casa Gallo Blu is ideaal voor honden . Die kunnen vrij rondlopen op circa 2.000 m2 eigen terrein (niet omheind). De weilanden en bossen rondom zijn heel geschikt voor het maken van wandelingen waarbij de hond onaangelijnd kan rondlopen. Honden met een goede neus vinden misschien zelfs wel een truffel. En er zijn ook riviertjes en lagunes in de nabijheid waar een natte poot gehaald kan worden. Overal in de Langhe, ook in de restaurants en horeca, ziet men honden graag.

De Ligurische kust ligt op ongeveer 3 kwartier (45 km) rijden van Casa Gallo Blu. Deze kuststrook, ook wel Bloemenriviera genoemd, staat bekend om zijn mooie azuurblauwe zee en fijne zandstranden, omringd door kleurige huizen en weelderige bloemenpracht. Het gebied loopt van de Franse Cote D'Azur tot aan de Toscane.

In de winter kan er worden geskied in het op ruim een uur afstand gelegen Limone Piemonte, een skigebied met circa 80 km piste. Ook de uitgebreide Olympische skigebieden bij Turijn zijn goed bereikbaar. Maar natuurlijk is het ook heerlijk wandelen in de sneeuw bij Casa Gllo Blu.


Wandelen


zee & strand


Skiën