Casa Gallo Blu

"Tempo al Tempo"

Mangiare

De streek rondom Casa Gallo Blu is bekend om zijn traditionele Piemontese gerechten, hazelnoten, lokale kazen en grote wijnen uit het Unesco Werelderfgoedgebied. Het is de perfecte regio voor mensen die willen onthaasten en genieten van het pure en authentieke Italië met rust, ruimte en culinaire hoogtepunten. Eten en drinken wordt in de Langhe met hoofdletters geschreven. In de directe omgeving van Casa Gallo Blu bevinden zich gezellige restaurantjes waar " la nonna " nog achter het fornuis staat.

Een menukaart ontbreekt vaak en gasten worden getrakteerd op heerlijke lokale gerechten, lekkere kazen en uitstekende wijnen zoals de Barolo, Dolcetto en Barbera. Menige trattoria of osteria heeft geen menukaart, maar wel een gevarieerde keuze uit diverse antipasti, primi, secondi en dolci. De namen van de gerechten worden aan tafel voorgedragen alsof het een mooi gedicht betreft. Wie een wijnproeverij wil mee maken is binnen ruim een half uur in de wijndorpen Barolo of La Morra.


Vini

Overal tegen de berghellingen bevinden zich wijngaarden. Rondom Barolo, La Morra en bij Alice Bel Colle worden internationale topwijnen geproduceerd. Maar ook buurman Paolo heeft heerlijke wijn die hij met genoegen drinkt met zijn buren.


Carpe Diem

Lekker tafelen met de buren, tijdens een verjaardag of ter ere van Ferragosto. Buurman Paolo stookt op bijzondere dagen graag zijn eeuwenoude pizza-oven.


Roccaverano

Trattoria Bramante vanaf de uitkijktoren (één van de 5 wachttorens in de omgeving) in buurdorp Roccaverano, ook bekend van de heerlijke Robiola geitenkaas. Fabelachtig uitzicht over de omgeving.